donderdag 28 maart 2013

Recept: Wraps (easy and cheap)


Ik wil iets nieuws, niet elke keer saai brood mee naar school. Daarom besloot ik op youtube te zoeken naat ''healthy lunches'' ik kwam een hoop tegen (vooral voor kleinere kinderen) maar desondanks kwam ik ook veel wraps recepten tegen. Eigenlijk in alle filmpjes werd er gewoon in gedaan wat zij lekker vonden. Dus besloot ik dat ook maar eens te gaan doen. Al wist ik niet zo goed wat ik er allemaal in wou doen...


Wraps kan je eten als lunch maar ook als snack. Ongeveer een jaar geleden was dat de zaterdag avond snack bij ons thuis. Heerlijk zelf gemaakte wraps met roomkaas, ijsbergsla en ham of gerookte zalm. Deze laat ik ook vandaag aan jullie zien stap voor stap maar dan met kipfilet voor de verandering. 

Wat heb je nodig:
kruidenkaas
ijsbergsla
Kipfilet/ham/zalm (pak boterham beleg, dit rolt makkelijker op dan stukken kip.)
Tortilla's 

Hoe ga je te werk:
Als eerste geef ik de tip mee om de tortilla 10 tot 20 seconden in de magnetron tedoen, hiervan wordt hij soepeler en is de kans op breken bij het oprollen kleiner. Nadat hij uit de magnetron komt kan je er kruidenkaas opsmeren. Dit dient ook meteen als een plaksel zodat je wrap mooi dicht blijft en dat er niks tussenuit valt.

Ik moet zeggen dat ik me diep moet schamen voor deze foto, hij is totaal niet scherp. Normaal maak ik tientalle foto's van één ding en nu in de haast maar eentje zonder even te checken of hij goed is. Sorry mensen. In ieder geval, Bedek de tortilla met wat ijsbergsla en kipfilet. Als je wilt kan je hier nog groenten boven opdoen zoals tomaat, komkommer, paprika etc. 

Als je de ''beleg'' van je wrap goed vind kan je hem oprollen. en snijd je hem door midden, dit eet een stuk makkelijker. Omdat ik ze mee neem mee naar school maak ik ze de avond van tevoren, dit voorkomt een hoop stress en tijdsnood. Als je ze mee wilt nemen kan je ze het besten in huishoud folie (dat doorzichtige), in een bakje, in de koelkast doen. Zelf vind ik het sowieso wel lekkerder als de kruidenkaas een beetje ingetrokken is in de tortilla en de sla. 

Smakelijk eten! :)

6 opmerkingen:

  1. Oh my god, goddelijk! Weet je wat, dit ga ik oo gewoon een keer mee naar school nemen! Het brood komt ook een beetje mijn neus uit en afwisseling kan ik wel gebruiken. Top idee lady! Dankjewel. ^^

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha ja bij mij ook. je kan er eigenlijk van alles indoen. Op youtube staan heel veel recepten en ook allemaal makkelijk.

      Verwijderen
  2. Oh, het ziet er echt heeeerlijk uit! En het lijkt me heel makkelijk te maken! Ik ga ook eens zoeken op Youtube haha, thank you voor het recept. (: Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit, behalve het vlees dan haha(ik ben vega) :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh haha, je kan ipv vlees ook groenten er op doen zoals paprika, appel enz.

      Verwijderen